Peringkat Kumpulan Liga Juara-Juara UEFA

liga

Musim panas sudah berakhir. Itu hanya bermaksud satu perkara: Liga Juara-Juara kembali. Pilihan bersama tahun ini, Barcelona dan Chelsea, menjadi pesaing sengit dalam pertandingan ini. Persaingan itu pasti akan bertambah hebat kerana mereka ditarik ke dalam kumpulan yang sama pada peringkat awal kejohanan ini. Formatnya adalah seperti berikut: 32 pasukan bertanding di peringkat kumpulan, dibahagikan kepada lapan kumpulan empat. Pemenang dan naib juara kumpulan mara ke peringkat kalah mati, lapan pasukan di tempat ketiga bergerak ke pusingan ketiga Piala UEFA, dan lapan pasukan di tempat keempat tersingkir. Berikut adalah gambaran keseluruhan semua kumpulan dengan ramalan mengenai siapa yang kita harapkan untuk memenangi setiap kumpulan.

Kumpulan A: Barcelona (-118), Chelsea (+125), Werder Bremen (15/1), Levski Sofia (250/1)

Mungkin persaingan  download malaysia mega888 on here !! Chelsea-Barcelona tidak begitu sengit pada peringkat awal ini. Kedua-dua pasukan akan maju dari kumpulan ini dan ada kemungkinan mereka akan bertemu lagi di peringkat akhir pertandingan ini. Chelsea kelihatan lebih goyah tahun ini. Pertahanan mereka yang sebelumnya tidak dapat ditembusi kelihatan sedikit lebih lemah. Itu akan menjadi pertanda buruk bagi Blues. Tetapi tidak seperti beberapa tahun kebelakangan, dengan dua gelaran Liga Perdana, musim ini tujuan eksplisit Jose Mourinho adalah untuk memenangi Liga Juara-Juara. Namun, kita harus berpihak kepada Barcelona di sini. Mereka adalah mesin pencetak gol dan harus menghancurkan Bremen dan Levski, dan mereka lebih mampu menjaringkan gol menentang Chelsea. Hampir sama dengan wang, mereka layak menyokong untuk memenangi kumpulan ini.

Kumpulan B: Bayern Munich (+125), Inter Milan (+163), Sporting Lisbon (6/1), Spartak Moscow (40/1)

Inter adalah harga yang besar di sini dan patut disokong. Mereka telah menambah kekuatan, kualiti dan kedalaman untuk skuad mereka dan setelah skandal Calciopoli terlambat dianugerahkan Scudetto tahun lalu di Serie A. Sporting Lisbon tidak ada tolakan, tetapi Inter dapat dan harus melewati mereka. Terdapat satu kebimbangan yang sedikit. Bayern Munich adalah pasukan yang dapat menaikkan skor menentang lawan yang lemah seperti Spartak Moscow. Sekiranya Bayern dan Inter berada di tahap yang sama, Bayern dapat memenangi kumpulan ini dengan perbezaan gol.

Kumpulan C: Liverpool (-161), PSV Eindhoven (+450), Bordeaux (5/1), Galatasaray (10/1)

Walaupun mereka berpeluang, sukar untuk melepasi Liverpool dalam kumpulan ini. Mereka adalah pasukan yang teratur dan menjulang trofi CL dua tahun lalu. Pelayan Rafa Benitez berpengalaman dalam pertandingan Eropah dan harus mengemudi pasukannya melalui kumpulan ini dengan mudah. PSV adalah bayangan pasukan yang mereka musim lalu. Ada peluang baik mereka tidak akan berada di kedudukan dua teratas liga Belanda, apalagi mereplikasi bentuk Liga Juara-Juara mereka di atas rata-rata beberapa tahun terakhir. Bordeaux dan Galatasaray adalah kelab peringkat kedua dalam pertandingan ini.

Kumpulan D: Valencia (-125), Roma (+150), Shakhtar Donetsk (20/1), Olympiakos (29/1)

Sukar untuk dimengerti mengapa Roma kurang berkemampuan dalam kumpulan ini. Mereka digemari untuk memenangi liga Itali tahun ini. Pasukan mereka jauh lebih kuat musim ini baik di atas kertas dan dinilai berdasarkan keputusan Serie A mereka setakat ini. Tetapi orang Rom menghadapi persaingan Sepanyol yang sukar dalam kumpulan ini. Valencia mempunyai pasukan Liga Juara-Juara yang berdisiplin dan berpengalaman. Mereka mematikan serangan balas dan menyekat kesalahan lawan mereka. Ini kelihatan seperti pertukaran duit syiling antara Roma dan Valencia, jadi kami akan bertentangan dengan orang Itali. Awasi Olympiakos. Mereka tidak akan memenangi kumpulan ini, tetapi, seperti banyak pasukan Yunani, mereka boleh berbahaya dalam permainan di tempat sendiri.

Kumpulan E: Lyon (-125), Real Madrid (+163), Steaua Bucharest (10/1), Dynamo Kiev (50/1)

Kejatuhan Juventus tidak menguntungkan pasukan selain Real Madrid. Syarikat gergasi Sepanyol itu mengambil segelintir lagi Galacticos dan salah seorang pengurus utama dunia, Fabio Capello. Mereka adalah pesaing serius untuk kedua gelaran La Liga dan Liga Juara-Juara tahun ini. Tetapi mereka harus mengatasi musuh mereka dalam kejohanan ini: Lyon. Pasukan Perancis selalu dipandang rendah oleh pembuat buku walaupun berjaya dalam persaingan Eropah. Kami dengan senang hati akan menyokong mereka semula untuk memenangi kumpulan ini dan mungkin semuanya.

Kumpulan F: Manchester United (-275), Benfica (+650), Celtic (13/1), FC Copenhagen (50/1)

Man Utd tidak mungkin meminta keputusan seri yang lebih baik. Tetapi keberuntungan adalah apa yang mereka perlukan untuk melangkah lebih jauh dari tahap ini. Dengan harga pendek ini, tidak layak bertaruh pada Red Devils untuk memenangi kumpulan. Copenhagen adalah pasukan yang berbahaya, setelah mengalahkan Ajax dari pertandingan ini. Mereka adalah harga yang sangat besar untuk memenangi kumpulan dan bernilai sedikit. Benfica begitu mantap di Portugal dan berpengalaman di Liga Juara-Juara. Mereka harus mendapat tempat kedua.

Kumpulan G: Arsenal (-161), Hamburg (9/1), Porto (9/1), CSKA Moscow (10/1)

Arsenal adalah pasukan kejutan Liga Juara-Juara tahun lalu, melangkah ke final dan menentang harapan dengan setiap perlawanan. Tahun ini, mereka nampaknya berlebihan. The Gunners masih belum memasuki Stadium Emirates baru mereka. Pasukan kelihatan tidak selesa dan akan memerlukan lebih banyak masa untuk bercerita. Mengikut perkara di atas, perlu dilihat yang lain. CSKA adalah harga yang sangat besar pada 10/1 dan juara Piala UEFA 2005 mesti disokong untuk memenangi kumpulan ini. Rusia adalah tempat yang menakutkan untuk pasukan pelawat dan Muscovites lebih mampu menuntut hasil dari perjalanan mereka.

Kumpulan H: AC Milan (-333), Lille (6/1), AEK Athens (25/1), Anderlecht (33/1)

Milan harus melalui kumpulan ini dengan mudah. Mereka mampu membongkar hampir mana-mana pasukan di dunia dan lawan seperti Lille, AEK dan Anderlecht adalah pencabar yang hampir tidak berbahaya. Lille mantap di Perancis dan mungkin akan mengikat Milan di kedudukan tuan rumah. Seperti biasa, pasukan Yunani AEK juga akan sukar di rumah, tetapi mereka tidak putus asa dalam perjalanan. Anderlecht tidak layak berada dalam pertandingan ini. Walaupun dengan harga sesingkat ini, ambil Milan.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *